KA1

Projekt eTwinning: Home Is Where the Heart Is – Dom je tam, kjer je srce 2017/2018

Kaj je eTwinning?

eTwinning je akcija programa Erasmus+, ki jo usklajuje Evropsko šolsko omrežje v imenu Evropske komisije. Namenjena je podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij (IKT) v izobraževanju na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

V akciji sodeluje danes že več kot 600.000 učiteljev. Ti sodelujejo v mednarodnih šolskih dejavnostih, ki vključujejo več kot 200.000 šol iz 37 držav.

Namen akcije je vzpostavitev neformalnih partnerstev in projektov sodelovanja med evropskimi šolami na kateremkoli predmetnem področju.

Več o projektu si lahko prebetete na naslednji povezavi: eTwinning – Homepage

Cilji in opis projekta

Online projekt, ki se je zaključil s srečanjem v živo, v Granadi, je bil podpora projektu mobilnosti Erasmus+: Teorija in praksa z roko v roki, z naslovom Instalacija samozadostne solarne hiše, v sodelovanju s šolo SAFA Nuestra Señora de los Reyes, Sevilla, 2018.

eTwinning projekt je bil izveden v sodelovanju s šolo IES Vega de Atarfe, v Granadi.

Cilj projekta je bil tudi spoznati španske vrstnike in Španijo preko skupnega, več kot polletnega spletnega projekta, ki je vključeval vzajemne opise Španije in Slovenije. Slovenski dijaki so s pomočjo spleta opisovali Španijo, španski dijaki pa so opise komentirali in obratno so španski dijaki opisovali Slovenijo, opise pa so komentirali njihovi slovenski vrstniki.

Opisi obeh dežel so vključevali tudi prispevke starih staršev in uganke, ki so jih o kulturni dediščini obeh dežel sestavili dijaki ter profesorji različnih predmetnih področij.

Dodali smo forume, kvize, srečanja na skypu, dnevnike, tiskanje in izmenjavo knjige o obeh deželah ter kar je morda najpomembnejše, srečanje v živo, v Granadi.

Dijaki se niso le naučili, kako postaviti solarni sistem, temveč so spoznali tudi življenje in delo svojih vrstnikov ter deželo gostiteljico. Namesto štirinajstih dni, kolikor je praksa dejansko trajala,  so bili v Španiji tako rekoč vse leto in marsikomu bodo na ta način prijateljska dežela in njeni prebivalci ostali v srcu za vedno.

S klikom na povezavo si lahko ogledate Davida, ki v Granadi igra kitaro in Patricijo, ki pleše. 

Evalvacija

Najboljši pokazatelj uspešnosti projekta je bilo pridobljeno znanje, izkušnje, kompetence, nova znanstva in celo prijateljstva ter seveda zadovoljstvo udeležencev.

Zunanja potrditev sta tudi nacionalni in evropski znak kakovosti ter nagrada Zlati kabel, ki je najvišja nagrada na nacionalnem nivoju za mednarodni srednješolski eTwinning projekt.

Nagrado podeljujeta Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja  in usposabljanja.

Mentorice projekta: MªCarmen Rodríguez Ruiz, Mirja Mrovlje, Mª Rosario Rodríguez Utrilla

Končni izdelek

Končni izdelek: knjiga

 

 

 

(Visited 968 times, 1 visits today)
Dostopnost