Spoštovani prebivalci lokalne skupnosti in dijaki SŠTS Šiška!

Na vratih šole nas je danes pričakal sporočilen plakat, ki opozarja na problematična vedenja naših dijakov. Na slikovnih gradivih vidimo dijake, kako nepravilno prečkajo železniško progo in s tem ogrožajo svojo varnost. Prav tako pa je z brezbrižnim smetenjem razviden nespoštljiv odnos do narave in okolja, ki si ga delimo z lokalno skupnostjo.  

Tovrstna vedenja zaposleni strogo obsojamo. Globoko smo užaloščeni, da vedenje manjšine dijakov meče slabo luč na celotno šolo.

Na naši šoli se zavzemamo za vzgajanje mladega človeka v opolnomočeno in družbeno odgovorno osebo, ki vrednoti sočutje, spoštovanje in odgovornost do sebe, drugih in okolja. Na začetku šolskega leta smo za dijake v sodelovanju s policijo in Slovenskimi železnicami organizirali preventivne delavnice na temo varnosti pri prečkanju proge. Kljub prizadevanju zaposlenih pri vzgoji dijakov za odgovorno bivanje v skupnosti, ugotavljamo, da pri vseh nismo bili uspešni. To je področje, ki mu bomo v prihodnje namenili še več pozornosti, da se tovrstni incidenti ne bodo ponavljali.

Lokalni skupnosti se zahvaljujemo, da z opozarjanjem na neprimerna vedenja skrbijo za varnost naših dijakov in ohranjanje urejene okolice.

Srednja šola tehniških strok Šiška

(Visited 329 times, 1 visits today)
Dostopnost