Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik je v soboto 6. 4. 2024 potekalo državno tekmovanje iz angleščine za strokovne in poklicno-tehniške šole Poliglot. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz več kot 40 slovenskih šol. Na predhodnem šolskem tekmovanju so največ znanja pokazali dijaki Ambrož Anton Ahačevčič, Ishak Hašić in Mark Čavlović, zato so si prislužili ‘delovno’ soboto in se udeležili državnega tekmovanja.


Samo eden od 83 dijakov je bil najboljši.
Izjemno smo veseli, da je ta eden najboljši postal  Ishak Hašić iz TR/5.a, dijak naše šole, njegova mentorica je prof. Polona Petrovčič. Ishak in njegova mentorica sta prejela 3-dnevni nagradni izlet v London v organizaciji agencije TWIN in seveda dolžnost, da naslednje leto, ob 20. obletnici tekmovanja Poliglot, tekmovanje organiziramo na naši šoli.

Tudi na tekmovanju Poliglot 3, ki je namenjeno dijakom poklicnih šol, smo bili zelo uspešni. Na Biotehniškem centru Naklo je 23. 3. 2024 naš dijak Anže Krajnc iz R/3.a (mentorica prof. Karmen Kržič), dosegel zlato priznanje.

(Visited 84 times, 1 visits today)
Dostopnost